Zacusca de vinete

de marcela1979 in Zacusca, 19 Oct 2013 | 5286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg de ardei kapia
  • 2 kg de gogosari
  • 1 litru jumatate de ulei
  • 1 litru jumatate de bulion de rosii
  • 2 kg de ceapa alba
  • boabe de piper
  • sare mare neiodata
  • frunze de dafin(eu nu pun)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete:

Vinetele se coc si se curata,se lasa sa se scurga.Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielita.

Ceapa alba se curata si se fierbe.Se da prin masina vinetele,ardeii,gogosarii si ceapa.Intr-o cratita se pune uleiul se adauga legumele date prin masina de tocat carne si se pun pe foc pe o plita la foc mic circa o ora de cand incep sa fiarba, amestecand continuu sa nu se prinda.

La sfarsit se adauga bulionul de rosii ,sarea dupa gust,boabele de piper si frunzele de dafin,daca puneti.Se mai lasa sa dea cateva clocote si cand se ridica uleiul deasupra este gata, apoi se pune calda in borcanele sterilizate.

Se capseaza si se da la dust in aburi circa 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu bureti