ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS

de Panacris in Zacusca, 27 Sep 2015 | 15461 vizualizari

 

Anul acesta am vrut o porție mică de zacsucă cu ciuperci, deoarece era ptr prima dată când am preparat-o, dar s-a dovedit din nou a fi marrree ;) Tare bunăăă. Acum doi ani, am liber la prepararea de zacuscă:D, așa cred eu :D :))) Ca întotdeauna am avut alături ajutoare de nădejede, TataZmeu și Zmeul cel mic ;) Zmeul cel mare a fost absent motivat, are servici pe timp de vară :D Bonus, ”slugoaiele” din CasaZmeilor, storcătorul de fructe de la Phillips și robotul de bucătărie, cam vechiuț, Kenwood, dar își face încă bine treaba ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Vinete 20 kilograme,
  • Ardei capia 10 kilograme,
  • Bulion de roşii 6 litri,
  • Ceapa albă 2 kilograme,
  • Ciuperci pleurotus 1,5 kg,
  • Ulei 2 litri,
  • Foi de dafin,
  • Piper boabe,
  • Sare iodată grunjoasă.
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS:

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare grunjoasă, se lasă la odihnă, acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin apa.  Între timp se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit în 500 ml. de ulei. Ciupercile pleurotus se spală, se curăță apoi se taie felii subțiri. Când s-a albit ceapa se adaugă, feliile de ciuperci și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ardeii  curăţaţi şi tocaţi mărunt. Se lasă se dea în clocot, apoi se adaugă vinetele scurse şi tocate. Se adaugă restul de ulei, bulionul de roşii, se asezonează de sare, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper după gust. Se lasă la fiert la foc mic sau în cuptor pentru cca.4  ore, până cand se ridică uleiul la suprafaţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Panacris 1

28.09.2015, 19:32

Meri, eu n-am făcut niciodată cu ciuperci. Tare bună a ieșit chiar cu pleurotus

Rocsi 1

28.09.2015, 20:29

Mai Cris, cate bunatati mai faci

Panacris 1

28.09.2015, 21:03

Rocsi, multe și mărunte Nu prea mai am loc în cămară ( că mai am multe în plan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu ciuperci - Deliciul legumelor de toamnă