Desi am un aparat CrockPot de ceva vreme nu l-am folosit decat o singura data.Dar concursul asta a venit tocmai bine cu cursurile on-line.In timp ce eu ascult cursurile aparatul isi face treaba. Asa ca o sa il folosesc foarte des anul asta. Si am deschis seria retetelor cu o reteta de zacusca la care imi statea gandul.
Spalam fasolea in mai multe ape, apoi o acoperim cu apa si dam cateva clocote. Scurgem apa, apoi o acoperim cu apa cat sa o depaseasca cu cateva degete si o lasam la rece peste noapte. A doua zi scurgem apa si o punem din nou la fiert cu apa cat sa o depaseasca pana fasolea se inmoaie.Putem sa fierbem fasolea la oala sub presiune pentru a reduce timpul de gatire. Scurgem apa si punem fasolea deoparte.Eu am pasat o parte din boabe deoarece aveam fasole cu bob mare. Mixam ardeiul kapia pe care in prealabil l-am copt, am scos pieile si cotoarele. Intr-o tigaie puneam ceapa tocata fin cu putina sare la calit in ulei. Dupa ce se inmoaie usor adaugam morcovul ras si lasam pana se inmoaie si morcovul. In vasul aparatului slow cooker Crock Pot punem rosiile,ardeiul kapia, fasolea uscata, apoi amestecul de ceapa, morcov si ulei. Pornim aparatul de gatit pe pozitia High pentru aproximativ 5 1/2 ore. Cu o ora inainte de a fi gata adaugam sare, piper, foile de dafin, cimbru si optional boia iute. Punem zacusca fierbinte in borcanele sterilizate la cuptor, le punem capacele si le acoperim cu prosoape sau patura pana a doua zi. Etichetam borcanele si le depozitam la rece.