O reteta pe care o stiu de la matusa mea...e altceva fata de zacusca obisnuita.
- morcovii se dau pe razatoarea mica
- pestele se fierbe 2-3 clocote in apa cu sare,cateva foi de dafin si piper boabe si se taie bucatele ,scotand oasele
- gogosarii si ceapa se curata si se dau prin masina de tocat carne
- intr-o oala mare(cca 10 l) se pune uleiul si morcovii la calit; se adauga apoi pe rand ceapa si gogosarii amestecand continuu pana se obtine o pasta omogena
- in acest moment se toarna incet sucul de rosii si se adauga pestele ,cateva foi de dafin , un plic de piper boabe si sare(dupa gust) si se mai fierbe 15 minute
ATENTIE:TOT PROCESUL DE CALIRE SI FIERBERE DUREAZA CCA 3 ORE!
- se umplu borcanele,se infileteaza si se dau la dunst uscat(se impacheteaza intr-o patura groasa) pana a doua zi.
1
zacusca
2
peste