Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de gogosari.
Vinetele, gogosarii si kapia trebuie copti, curatati si tocati marunt.
Curatam ceapa, tocam marunt si-o calim in ulei. Adaugam legumele tocate (vinete, gogosari, kapia), apoi sucul de rosii si sarea. Amestecam cu grija pentru a nu se arde. Timp de fierbere 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.
Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.
Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.
Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.
Cantitate totala: 14 borcane (370 ml)
1
Recomand a se fierbe in vas ,,Zepter", fierbe mai repede si nu se arde, nu se prinde.