Cred ca stiti deja cat de mult imi plac ciupercile. Astfel ca pe langa zacusca de vinete am facut si o jumatate de portie de zacusca cu ciuperci. Am folosit ciuperci champignon, dar ar fi fost mult mai buna cu ciuperci de padure.
Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul.
Coacem ardeiul kapia pe plita si il curatam.
Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.Lasam ceapa 15 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin masina de tocat. Dupa inca 10 minute adaugam rosiile tocate si ardeiul curatat de coaja si seminte si dat prin masina de tocat.
Curatam ciupercile si le taiem marunt iar apoi le adaugam in cratita.
Condimentam cu sare dupa gust si adaugam piperul boabe si frunzele de dafin. Tineti minte cate frunze ati pus, pentru a le scoate dupa ce oprim focul.
Lasam totul sa fiarba, amestecand sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.
Stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
Asezam borcanele intr-o carita si acoperim cu apa. Punem cratita pe foc si fierbem in dunst 45 de minute.
Le putem lasa sa se raceasca in apa sau le scoatem si le acoperim bine cu o patura pana a doua zi.
Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita.