Zacusca cu ciuperci

de La Ancuta in Zacusca, 17 Sep 2012 | 11275 vizualizari

 

Cred ca stiti deja cat de mult imi plac ciupercile. Astfel ca pe langa zacusca de vinete am facut si o jumatate de portie de zacusca cu ciuperci. Am folosit ciuperci champignon, dar ar fi fost mult mai buna cu ciuperci de padure.

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg ciuperci champignon
  • 1,5 kg gogosari
  • 1,5 kg ardei kapia
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg rosii
  • 700 ml ulei
  • piper boabe
  • frunze de dafin
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ciuperci:

Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul.
Coacem ardeiul kapia pe plita si il curatam.

Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.Lasam ceapa 15 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin masina de tocat. Dupa inca 10 minute adaugam rosiile tocate si ardeiul curatat de coaja si seminte si dat prin masina de tocat.

Curatam ciupercile si le taiem marunt iar apoi le adaugam in cratita.

Condimentam cu sare dupa gust si adaugam piperul boabe si frunzele de dafin. Tineti minte cate frunze ati pus, pentru a le scoate dupa ce oprim focul.

Lasam totul sa fiarba, amestecand sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.

Stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate.
Asezam borcanele intr-o carita si acoperim cu apa. Punem cratita pe foc si fierbem in dunst 45 de minute.

Le putem lasa sa se raceasca in apa sau le scoatem si le acoperim bine cu o patura pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Mihaela11_jo 1

18.09.2012, 00:09

O delicatesa

Sidy 1

18.09.2012, 08:25

Indiferent cu ce e facuta, zacusca mie-mi place taaaaare mult Dar cea cu ciuperci e cea mai buna, asa cum spui si tu

La Ancuta 1

24.09.2012, 11:37

Sidy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu fasole