Vinete umplute

de marcela1979 in Porc, 29 Iul 2016 | 4561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 300 ml bulion de rosii
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 100 gr mozarella
  • 2 rosii
  • sare,piper
  • condiment pentru carne tocata
  • ulei 4 linguri
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se spala vinetele,se taie in 2 pe lungime si se scobesc lasandu-se o margine de 1,5 cm.Se presara cu sare si se lasa deoparte circa 15 min.Intre timp se pregateste umplutura.Se curata ceapa,morcovul si ardeiul gras  si se spala.Intr-o tigaie se incinge ulei 2 lg,se pune ceapa tocata marunt,ardeiul cubulete si morcovul razalit.Se lasa sa se caleasca si apoi se adauga miezul de la vinete si se lasa sa se caleasca impreuna .Se adauga carnea tocata si 100 ml apa si se lasa sa fiarba un pic.Dupa 5 min se adauga bulionul,condimentele si se amesteca si se mai fierbe inca 3 min.S lasa sa se raceasca un pic .

Vinetele se scurg de apa care au lasat-o se pun intr-o tava si se umplu cu amestecul din tigaie.Deasupra se pun felii de rosii si felii de mozarella.Se dau la cuptor la foc mediu circa 30-40 de minute.

Se pot servi cu iaurt,smantana sau ayran.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute