Vinete umplute

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2013 | 8510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 600g rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 6 linguri pe parmezan ras
  • 3 fire patrunjel verde
  • 4 frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti  si le lasati sa se scurga apa.

Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul curatat si zdrobit.Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa,adaugam si miezul de vinete,tocat marunt.

Rosiile le spalati,le curatati de coaja,le tocati marunt si le puneti peste vinete si ceapa.Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc,tocati marunt si le adaugati in tigaie.Sarati,piperati si lasati sa scada zeama.

Uscati vinetele cu servetele,le umpleti si le presarati cu parmezan (sau pesmet) puneti intr-o tava unsa cu putin ulei.Adaugati putina apa in tava si dati la cuptor circa 30 de minute.

Pofta buna!!!!!

TIPS-URI

1

Pentru cine tine post poate folosi pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor