Vinete umplute

de Alina26 in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2013 | 8338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 600g rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 6 linguri pe parmezan ras
  • 3 fire patrunjel verde
  • 4 frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti  si le lasati sa se scurga apa.

Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul curatat si zdrobit.Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa,adaugam si miezul de vinete,tocat marunt.

Rosiile le spalati,le curatati de coaja,le tocati marunt si le puneti peste vinete si ceapa.Spalam patrunjelul si frunzele de busuioc,tocati marunt si le adaugati in tigaie.Sarati,piperati si lasati sa scada zeama.

Uscati vinetele cu servetele,le umpleti si le presarati cu parmezan (sau pesmet) puneti intr-o tava unsa cu putin ulei.Adaugati putina apa in tava si dati la cuptor circa 30 de minute.

Pofta buna!!!!!

TIPS-URI

1

Pentru cine tine post poate folosi pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne tocata