Am cumparat un rulou de genul asta de la o patiserie si fetitei mele i-a placut tare mult, asa ca nu am scapat pana cand nu am pregatit si acasa. Si sa va mai zic ca cele cu cascaval Delaco au fost minunate.
Se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute deoparte. Dupa aceea, se adauga un praf de sare, uleiul si laptele caldut si se framanta totul, formand o bila nelipicioasa de aluat. Se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge masa de lucru cu ulei, se intinde coca si se taie fasii late de circa 2 cm. Se ia cate un cremwuste si se ruleaza in fasia de aluat. Se aseaza toate "rulourile" intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ajutorul unei pensule de silicon cu galbenusul amestecat cu lapte. Se presara cascaval ras pe 5 dintre ele, pe doua seminte de susan si pe ultimele doua seminte de mac. Se acopera cu folia si se mai lasa sa creasca 10 minute, apoi se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Se pot servi atat calde, cat si reci, simple sau cu ketchup si mustar.