Pentru varza calita cu costita afumata:
Pentru mamaliguta:
Se pune uleiul intr-o cratita.
Ceapa se curata,se spala apoi se toaca marunt. Se pune la calit in cratita pana capata o culoare aurie.
Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa .Punem 200ml apa si costita taiata in bucati mari . Lasam cratita la cuptor 40 minute.Din 10 in 10 minute mai amestecam cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de cratita .Cand este aproape gata se pune mararul ,apoi tarhonul ,care au fost spalate si tocate fin.Se mai lasa 5-10 minute in cuptor si varza calita este gata .
Mod de preparare mamaliguta:
Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga.
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.