Varza calita

de ionix in Porc, 18 Dec 2009 | 12063 vizualizari

 

varzica asta o stiu de la mamica mea... mami o face mult mai buna dar nah si a mea e buna :D:D
daca nu puneti carnita deasupra, care e pt soti de obicei, e buna de post... eu o mananc cand e post :p

 

INGREDIENTE

  • o varza acra
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri cu bulion (in functie de cat de acra este varza voastra)
  • 1 ardei gras
  • o cana cu apa
  • 2-3 linguri cu ulei
  • marar
  • sare, piper,
  • o lingurita cu  cimbru
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita:

 

Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute.

Peste varza se pune ceapa,  ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic.

Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin.

Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa.

Tava se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor, cuptor care a fost in prealabil incins.

Se lasa la foc mic circa o ora si jumatate iar apoi se ia folia de aluminiu. 

Fara folia de aluminiu, se mai lasa la foc mediu pana cand se rumeneste un pic varza.

Dupa ce am scos-o din cuptor, noi am pus si niste carnita de porc prajita este ea. da stiu, nu-i prea sanatos :D:D

Se serveste alaturi de o mamaliguta buna, un ardei iute si un paharel de palinca buna.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca aveti varza sarata ar fi de preferat sa nu mai puneti sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

pana_luminita 1

19.12.2009, 21:13

tare buna cred a fost , data viitoare sa te gandesti si la noi

ArianaBala 1

02.12.2010, 12:13

Ti-am incercat reteta, si mi-a placut foarte mult. Insa nu am folosit folia de aluminiu, ci un capac termorezistent. Folia asta, bat-o vine, nu e sanatoasa daca este implicata in preparari termice

ionix 1

05.12.2010, 21:24

@Ariana... mă bucur că ţi-a plăcut..... dap, ai dreptate cu folia aia păcătoasă...o cam folosesc când fac la cuptor...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita ca-n Ardeal