varzica asta o stiu de la mamica mea... mami o face mult mai buna dar nah si a mea e buna :D:D
daca nu puneti carnita deasupra, care e pt soti de obicei, e buna de post... eu o mananc cand e post :p
Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute.
Peste varza se pune ceapa, ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic.
Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin.
Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa.
Tava se acopera cu o folie de staniol si se da la cuptor, cuptor care a fost in prealabil incins.
Se lasa la foc mic circa o ora si jumatate iar apoi se ia folia de aluminiu.
Fara folia de aluminiu, se mai lasa la foc mediu pana cand se rumeneste un pic varza.
Dupa ce am scos-o din cuptor, noi am pus si niste carnita de porc prajita este ea. da stiu, nu-i prea sanatos :D:D
Se serveste alaturi de o mamaliguta buna, un ardei iute si un paharel de palinca buna.
Pofta buna!
1
daca aveti varza sarata ar fi de preferat sa nu mai puneti sare