Pulpa de porc in bacon

de Miha in Porc, 13 Feb 2012 | 6119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc (850 g)
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • busuioc, cimbru, oregano
  • chilli iute
  • sare si piper
  • 150 g bacon feliat
  • 1 pahar de vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in bacon:

Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa.

Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem pulpa de porc si o masam bine pe toate partile.

Intr-un castronel amestecam busuiocul cu cimbru, chilli iute si oregano, cate jumatate de lingurita din fiecare. Acest amestec de ierburi il presaram uniform peste carne.

Pulpa astfel condimentata o invelim in felii subtiri de bacon, apoi o legam bine bine cu sfoara alimentara. Punem intr-un vas termorezistent, punem cativa cartofi pe langa si o capatana de usturoi necuratata si taiata in jumatate, pentru un plus de savoare. Turnam vinul, presaram cu putin chilli iute si cimbru, acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu.

Dupa vreo 30-40 de minute scoatem folia si lasam pana se rumeneste frumos deasupra.

 Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza. Se serveste alaturi de cartofii din tava si un sos in functie de preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in bacon" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata