Este o mancare tare buna, mai ales daca o serviti cu mamaliguta. Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.
Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt.
Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Peste carnati se pun ceapa, ardeiul gras si putina sare si se calesc pana cand scade apa lasata de legume, dupa care se adauga varza, inca putina sare si o lingurita de boia de ardei dulce. Se lasa la foc, amestecand din cand in cand pana ce scade aproape de tot apa lasata de varza, apoi se adauga apa cat sa acopere continutul cratitei. Se lasa la fiert in continuare si se mai completeaza cu apa daca este necesar.
Ardeiul kapia se spala si se coace la flacara aragazului, dupa care se pune intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste el si se acopera cu un capac pentru 10-15 minute. Dupa aceea se decojeste, i se indeparteaza cotorul si semintele si se spala.
Rosiile se spala, se decojesc si se dau prin robot impreuna cu ardeiul copt, apoi se pun peste varza cand aceasta s-a fiert, impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se mai clocotesc cateva minute, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga mararul verde (spalat si tocat).