Nu stiu daca ati avut vreodata senzatia ca nu mai puteti gandi daca nu mancati ceva dulce, ca va tarati ca beduinul in desert dupa un strop de apa, ca ati vrea chiar si zahar gol sau orice dulcegarie sa va reveniti. Asa mi s-a intamplat mie duminica seara. Aveam in casa doar zahar, unt si smantana pentru gatit. Tot cotrobaind prin dulap am dat si de ceva seminte crude de floarea soarelui. Cam asa au rezultat aceste caramele delicioase. Ce-i drept, urate foc.
1. Am prajit semintele, sa aibe un plus de aroma.
2. Topim zaharul, avand grija sa nu-l ardem si incoropram untul. Aveti grija ca frige, asadar, lasati putin sa se topeasca, apoi amestecati. Dupa ce s-a inglobat, pret de un minut dureaza, adaugati si smantana pentru gatit.
3. Lasati inca un minut sau doua pana s-a legat bine si adaugati si semintele.
4. Rasturmati continutul pe o foaie de copt unsa cu unt, nivelati si asteptati sa se raceasca.
5. In momentul in care se raceste, se poate taia cu cutitul sau, cu ajutorul unei lingurite se formeaza bilute..........ca n-am avut timp sa le dau forma, caci glicemia zbiera de mama focului.
1
trebuia sa le mai tin un minut sa fie putin mai tari, in total cam 5 minute din momentul in care zaharul e topit
2
cantitatile pot varia, principalul e sa stiti cand sa opriti din fiert :)