Ștrudel cu dovleac

de elucubratiiculinare in Prajituri, 12 Noi 2012 | 4412 vizualizari

 

Pentru ca mai avem un pic si incepe postul, va sugerez un desert minunat fara oua si lapte :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă,
  • 900 g dovleac ras,
  • zahăr (aprox. 150 g),
  • ulei (aprox 100 ml).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu dovleac:

Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider.

Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe). Luam una din primele 5 foițe o ungem cu puțin ulei apoi presărăm pe ea o linguriță cu zahăr. Punem deasupra o altă foiță pe care o ungem cu ulei și presărăm zahăr deasupra. Continuăm operația până terminăm cele 5 foițe. Punem o treime din dovleacul ras pe o laterală și presărăm peste dovleac o lingură cu zahăr. Aducem lateralele 2-3 cm peste dovleac și rulăm. Ruloul se pune într-o tavă unsă cu ulei. Procedăm la fel și cu celelalte 2 rulouri. Se ung cu ulei și se presară puțin zahăr deasupra. Se dau la cuptor pentru 50-60 minute sau până se rumenesc frumos deasupra.  

Se lasă să se răcească și se taie fiecare rulou în 4-5 bucăți. Se poate presăra zahăr pudră deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

13.11.2012, 16:05

Si foarte dulceeee Multumesc

Sim0na 1

14.11.2012, 18:21

buna tare!!

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:56

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac