Desert negresa cu ciocolata si ricotta

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2021 | 4298 vizualizari

 

Am vazut pe net aceasta negresa care mi-a cazut cu tronc. Nu a durat mult si am executat-o. Rezultatul: pentru mine e cea mai buna negresa de pana acum. Are un gust demential de bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ricotta
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g arahide nesarate
  • 100 g migdale
  • 250 g ciocolata neagra (150 g - 75%, 100 g - 54%)
  • 1 lg faina
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir pudra
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata si ricotta:

Mai intai se topeste ciocolata pe baie de aburi sau pe foc mic, amestecand continuu pana se topeste toata. Se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga ricotta si se omogenizeaza. Se toarna in mai multe reprize ciocolata topita si se amesteca.

Arahidele si migdalele se macina la robot/blender pentru 2-3 secunde, doar pentru a fi putin maruntite, sa ramana si bucati mai mari. Se pastreaza din fiecare cate 2 lg.

Peste crema de ciooclata se pune faina, scortisoara, ghimbirul si sarea. Se amesteca bine apoi se adauga arahidele si migdalele. Se omogenizeaza totul apoi se incorporeaza spuma de albusuri in 3 reprize, cu miscari usoare.

Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si cu diametrul de 25 cm. Se niveleaza apoi se presara deasupra arahidele si migdalele pastrate anterior.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 45-50 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se pune pe un gratar sa se raceasca, se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza pentru a fi servita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi doar ciocolata neagra. Eu am pus combinata pentru ca ai mei copii stramba din nas la ciocolata amaruie.

2

Se pot inlocui arahidele si migdalele cu nuci si alune de padure sau orice altceva preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata alba