Trandafiri din pasta de lapte praf

de Mitinita in Torturi, 12 Ian 2011 | 9826 vizualizari

 

Sa nu credeti ca nu ma pricep chiar deloc la deserturi si torturi. Fac la zile importante...Aviz amatorilor:trandafirii sunt expirati,i-am facut acum un an. N-am vrut sa va imbolnavesc. Fac deja un tort pentru maine,dar fara trandafiri.
Nu pot sa va dau cantitatile exacte,depinde cat vreti sa faceti,ce fel de lapte praf folositi.Pasta sa fie ca o plastelina.

 

INGREDIENTE

  • lapte praf
  • apa
  • zahar
  • coloranti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din pasta de lapte praf:

Din apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.

Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf,cernut,putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf  pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste.Daca e prea tare se mai adauga sirop.Daca e prea moale se adauga lapte praf. Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai mult,despartiti "plastelina" si colorati  fiecare bucatica in parte.

De aici,chiar e joaca cu plastelina. Se face un con mic si se pune pe varful la o scobitoare.Acesta va fi bulbul. Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale.Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei.Se lasa putin sa se usuce. Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin "varful" pentru un efect mai spectaculos. In partea opusa se lipeste cealalta petala. In partea unde se unesc cele doua petale,se ataseaza a treia.Si tot asa pana se lipesc toate petalele. Din acelasi aluat se pot face si frunze. Tortul meu nu a fost prea reusit,deja se vedea ca se crapa crema,dar mi-a placut sa fac trandafirii!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din pasta de lapte praf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Simymy 1

12.03.2011, 12:14

cat se pune din fiecare?????

deyutzky 1

12.03.2011, 12:18

frumosi

Mitinita 1

12.03.2011, 15:54

simmy,e greu de scris cantitatile exacte,inca n-am gasit pe nimeni care sa reuseasca...e mai greu de nimerit consinstenta siropului,daca folosesti miere ai scapat...si sa fie ca plastelina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone II