Am pornit de la niste banane care erau prea coapte si erau cam stinghere pentru ca nu le manca nimeni......restul e in curs sa devina istorie....
Blat:
Albusurile ( 3 in total) se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul,se adauga galbenusurile -2 buc-apoi faina si nuca maruntita ( am pus-o intr-o punga si cu sucitorul am maruntit-o).Tapetam forma de tort cu hartie de copt ( forma cu dimensiunea de 18 cm) si adaugam compozitia.Dam forma la cuptorul preincalzit,la foc moderat.Cand trece testul scobitorii este gata.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Crema:
Smantana pentru frisca o punem intr-o cratita,adaugam zaharul si ciocolata maruntita si punem cratita pe foc,amestecand pana se topeste ciocolata,fara sa inceapa sa fiarba.Tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca,apoi mixam cca 20 min.Separat mixam bananele si adaugam gelatina dupa ce a fost hidratata cu apa rece si topita la baie de abur.Amestecul de banane si gelatina il adaugam peste crema de ciocolata si omogenizam bine.
Asamblare:
Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua.Tapetam forma de tort cu folie alimentara,asezam primul blat si il siropam cu siropul de fragi.Visinele le taiem bucatele mai mici si presaram jumatete din visine peste blat,apoi turnam crema,peste crema restul de visine si deasupra blatul siropat.Lasam la frigider 3-4 ore,cat de mult posibil,asta daca nu suntem prea pofticiosi......Dupa ce s-a intarit scoatem din forma,asezam pe farfurie si ornam cu frisca,cacao si sirop de fragi.Cam asta-i povestea,cine vrea incearca,cine nu trece mai departe,pe mine atata m-a taiat capul sa fac cu niste banane prea coapte...