facut si mancat de ziua lui Iepurila pornind de la o reteta pe care am admirat-o si al care am salivat maxim , reteta Paulei http://www.bucataras.ro/galerie/triple-chocolate-toffifee-cheesecake-182635-37096.html#main
Crema alba se face asa: se toarna intr-un vas inalt nemetalic frisca vegetala si se bate bine de tot, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai bate putin, apoi se adauga laptele condesat, ciocolata alba topita la microunde ca sa nu devina galbena cum se face la bain marie, apoi mierea si amestecam bine. Dam la rece pana la momentul folosirii.
Blatul de biscuiti si unt :Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Rasturnam biscuitii maruntiti intr-un bol mai mare, adaugam zaharul, cacaoa si amestecam cu o lingura pentru o distribuire uniforma a ingredientelor. Untul topit il amestecam cu o lingurita de esenta de rom si adaugam peste biscuiti si omogenizam.Tapetam fundul unei tavi rotunde cu inel detasabil pe margine cu folie alimentara sau cu aluminiu. Punem compozitia de biscuti, o distribuim uniform pe fundul tavii. Presam bine biscuitii , apoi o dam la rece pentru 10 minute in congelator.
Caramelul cu alune: Punem intr-o tigaie teflonata zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn.Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare, punem lingura de lemn deoparte pentru ca in faza aceasta nu mai avem nevoie de ea, si-l lasam pe foc pana cand vedem ca-si schimba culoarea. Cand devine auriu-aramiu (dar nu foarte) il luam de pe foc si adaugam smantana si amestecam energic ca sa nu se intareasca caramelul. Untul il taiem cubulete si-l punem in caramel, iar la final adaugam si arahidele si alunele de padure putin maruntite - dar putin de tot. Lasam deoparte caramelul la racorit.
Dupa 10 minute scoatem tava din congelator si turnam caramelul peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece, la frigider.Apoi trebuia sa pun stratul de ciocolata dar eu am uitat si am pus un strat de crema alba , apoi iar am dat la frigider sa se intareasca putin, apoi am topit glazura de ciocolata negra si am turnat-o peste stratul de crema alba, iar dam la rece, apoi scoatem si adaugam si restul de crema alba.Apoi ornam cu stratul de crema maronie din frisca cu cacao si facem pe margine moate de frisca alba in care asezam cate o bomboana toffifee.
Gata ! Dam la rece si apoi inainte de servie scoatem inelul detasabil de pe margine, dezlipim usor folia alimnetara de pe margini si o tragem de sub tort cu grija, taiem felii si servim /papam !