Tort Toffifee

de epurasha2bb in Torturi, 21 Noi 2012 | 11624 vizualizari

 

facut si mancat de ziua lui Iepurila pornind de la o reteta pe care am admirat-o si al care am salivat maxim , reteta Paulei http://www.bucataras.ro/galerie/triple-chocolate-toffifee-cheesecake-182635-37096.html#main

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  • 350 gr biscuiti integrali
  • 150 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat( eu am pus 2 cutiute din alea de cafea )
  • 1 lingurita esenta buna de rom;
  • Caramel
  • 200 gr zahar
  • 4 lg apa
  • 70 gr unt
  • 70 ml smantana grasa
  • 50 gr alune
  • 50 gr arahide;
  • glazura de Ciocolata
  • 1 plic glazura de ciocolata de la Dr Otker;
  • Crema alba
  • 1 cutie mare de frisca vegetala Meggle
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • 1 tableta de 100 g ciocolata alba buna
  • 1 lingura lapte condensat
  • 1 lingurita miere;
  • Decor
  • cateva linguri din crema alba se amesteca cu ciocolata neagra topita sau putina cacao pudra pastram si putina frisca alba pt. moate
  • bomboane Toffifee 1 cutie;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Toffifee:

Crema alba se face asa: se toarna intr-un vas inalt nemetalic frisca vegetala si se bate bine de tot, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai bate putin, apoi se adauga laptele condesat, ciocolata alba topita la microunde ca sa nu devina galbena cum se face la bain marie, apoi mierea si amestecam bine. Dam la rece pana la momentul folosirii.

Blatul de biscuiti si unt :Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Rasturnam biscuitii maruntiti intr-un bol mai mare, adaugam zaharul, cacaoa si amestecam cu o lingura pentru o distribuire uniforma a ingredientelor. Untul topit il amestecam cu o lingurita de esenta de rom si adaugam peste biscuiti si omogenizam.Tapetam fundul unei tavi rotunde cu inel detasabil pe margine cu folie alimentara sau cu aluminiu. Punem compozitia de biscuti, o distribuim uniform pe fundul tavii. Presam bine biscuitii , apoi o dam la rece pentru 10 minute in congelator.

Caramelul cu alune: Punem intr-o tigaie teflonata zaharul si cele 4 linguri de apa, lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn.Cand incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare, punem lingura de lemn deoparte pentru ca in faza aceasta nu mai avem nevoie de ea, si-l lasam pe foc pana cand vedem ca-si schimba culoarea. Cand devine auriu-aramiu (dar nu foarte) il luam de pe foc si adaugam smantana si amestecam energic ca sa nu se intareasca caramelul. Untul il taiem cubulete si-l punem in caramel, iar la final adaugam si arahidele si alunele de padure putin maruntite - dar putin de tot. Lasam deoparte caramelul la racorit.

Dupa 10 minute scoatem tava din congelator si turnam caramelul peste stratul de biscuiti. Dam din nou la rece, la frigider.Apoi trebuia sa pun stratul de ciocolata dar eu am uitat si am pus un strat de crema alba , apoi iar am dat la frigider sa se intareasca putin, apoi am topit glazura de ciocolata negra si am turnat-o peste stratul de crema alba, iar dam la rece, apoi scoatem si adaugam si restul de crema alba.Apoi ornam cu stratul de crema maronie din frisca cu cacao si facem pe margine moate de frisca alba in care asezam cate o bomboana toffifee.

Gata ! Dam la rece si apoi inainte de servie scoatem inelul detasabil de pe margine, dezlipim usor folia alimnetara de pe margini si o tragem de sub tort cu grija, taiem  felii si servim /papam !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Toffifee" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mango si ciocolata alba