Tortilla de patatas

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2014 | 12177 vizualizari

 

Tortila de patatas...sau Omleta cu cartofi, este un aperitiv / o gustare, specific spaniola. Nu ca ar fi fost inventata de spanioli (desi originea ei nu este foarte clara), ci datorita popularitatii pe care o are in intreaga tara. Desigur, exista mici diferente de la o zona la alta, dar Tortilla de patatas clasica are foarte mare succes in randul spaniolilor, dar si al turistilor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Se curata cartofii si ceapa si se taie rondele. Se rastoarna intr-o tigaie in care am incins cca 100 ml ulei, se sareaza si se lasa la prajit, la foc mic, amestecand din cand in cand si sfaramand cartofii

Cand cartofii s-au inmuiat, se ia tigaia de pe foc.

Ouale se bat cu putina sare, apoi se adauga compozitia de cartofi scursa bine de ulei. Se amesteca bine cu furculita, pana se omogenizeaza compozitia.

Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei si se toarna compozitia obtinuta. Se lasa la foc mic, acoperita cu un capac, cca 5 minute, apoi se intoarce si se mai lasa 2 minute.

Daca va place mai ''uscata'', lasati-o cate 5 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi si afumatura, la cuptor