Tort savarina

de nadina73 in Torturi, 16 Sep 2010 | 8243 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua cumnatei mele Luminita din PLoiesti ii dedicam acest tort din tot sufletul LA MULTI ANI -Luminita

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • frisca 600 ml+3 zahar
  • 1 mana de capsuni(congelate am avut eu)
  • sirop:
  • apa 200 ml
  • 4 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul ,apoi galbenusurile ,pesmetul si faina.

Se unge o tava (inima am pus eu) se pune compozitia si se coace 25-30 minute la 160 grade.

Siropul:

Se caramelizeaza  zaharul dupa care se stinge cu apa .

Frisca se bate bine dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza putin.

Se scoate blatul se lasa la racit se taie in doua si se insiropeaza bine cu siropu din zahar ars se pune un start de frisca batut se niveleaza dupa care se pune blatul al doilea se insiropeaza bine si acesta si se orneaza cu frisca si capsuni.

E minunat ,Luminita l-am papat in cinstea ta LA MULTI ANI

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu reţeta cu ciocolata