Tort savarina

de nadina73 in Torturi, 16 Sep 2010 | 8690 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua cumnatei mele Luminita din PLoiesti ii dedicam acest tort din tot sufletul LA MULTI ANI -Luminita

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • frisca 600 ml+3 zahar
  • 1 mana de capsuni(congelate am avut eu)
  • sirop:
  • apa 200 ml
  • 4 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine ,dupa care se pune zaharul ,apoi galbenusurile ,pesmetul si faina.

Se unge o tava (inima am pus eu) se pune compozitia si se coace 25-30 minute la 160 grade.

Siropul:

Se caramelizeaza  zaharul dupa care se stinge cu apa .

Frisca se bate bine dupa care se pune zaharul si se mai mixeaza putin.

Se scoate blatul se lasa la racit se taie in doua si se insiropeaza bine cu siropu din zahar ars se pune un start de frisca batut se niveleaza dupa care se pune blatul al doilea se insiropeaza bine si acesta si se orneaza cu frisca si capsuni.

E minunat ,Luminita l-am papat in cinstea ta LA MULTI ANI

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si ciocolata