Desert tort de mere intregi

de Gicuta in Torturi, 19 Oct 2015 | 19960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite ca marime
  • 1/2 cana de nuci taiate
  • 3 linguri gem de gutui
  • o lingurita scortisoara
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • 50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional)
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare.
  • Decor(optional):
  • 400 ml frisca batuta
  • cateva feliute de mar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere intregi:

Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zaharul ars. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, pana merele se inmoaie bine.

In timp ce merele stau in cuptor pregatim compozitia de blat. Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Batem galbenusurile cu uleiul. Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit adaugam stafidele si coaja de lamaie.

Cand merele s-au inmuiat, le umplem cu nuca amestecata cu gemul de  gutui, presaram scortisoara peste ele, turnam uniform compozitia de blat si reintroducem cratita in cuptor pentru 30 minute, pana blatul se rumeneste frumos. Rasturnam tortul pe un platou si scoatem cratita dupa ce se racoreste putin (10-15 minute).

Cand tortul se raceste il imbracam in frisca si il decoram cu cateva feliute de mar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu ciocolata si crema mocca-brandy