Tort racoritor

de Valclaudia in Torturi, 3 Iun 2013 | 6020 vizualizari

 

nu e chiar un tort dar e cu fructe, cu gelatina si dupa ce sta o noapte la frigider chiar e racoritor....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de apa minerala
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • Umplutura si decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 gr. cirese
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina de fructe (Frugo de la Profi)
  • 1 nectarina
  • 100 gr. ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor:

Separam ouale (albusul de galbenus), impartim cantitatea de zahar si le mixam separat. Peste galbenusuri adaugam apa minerala, praful de copt, faina si praful de cacao in timp ce incorporam spuma de albusuri.Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dam blatul la copt in cuptorul preincalzit timp de 20 min (160 grade).

Lasam blatul la racit pana a doua zi cand il impartim in doua.

Punem gelatina alimentara la hidratat urmand instructiunile de pe plic. Amestecam frisca cu mixerul, adaugam ciresele si gelatina hidratata. Asezam in forma cu inel partea de jos a blatului, adaugam 3/4 din umplutura, acoperim cu partea ramasa din blat si dam la rece pentru 2-3 ore.

Dupa scurgerea timpului de racire, preparam gelatina de fructe, urmand de asemenea instructiunile de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca si o intindem pe toata suprafata tortului. Feliem nectarina, o asezam peste gelatina.

Desprindem tortul din inel, il decoram cu frisca ramasa si ciocolata topita.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica