Blat:
Crema alba:
Glazura de ciocolata:
Blatul de cacao:Separam albusurile pe care le batem spuma tare si incorporam cu zaharul ,mixand in continuare pana obtinem acea bezea lucioasa.
Galbenusurile se freaca cu uleiul ca si o maioneza.apoi turnam in fir subtire in bezeaua lucioasa.La sfarsit incorporam faina in ploaie imreuna cu cacaoa si praful de copt.
Pregatim forma rotunda pentru copt si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema alba:
Punem frisca lichida direct pe flacara(amestecam usor sa nu se prinda),iar cand a inceput sa se incalzasca adaugam ciocolata laba de menaj.
Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o incorporam usor in crema obtinuta,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Glazura de ciocolata:
Frisca lichida se incalzeste usor pe aragaz,la foc mic,unde se adauga ciocolata neagra.Lasam sa fiarba impreuna ,amestecand continuu.
Lasam sa se raceasca pentru a se ingrosa.
Asamblare:
Blatul racit il taiem in 3 cercuri egale.Insiropoam cu zeama de compot de ananas si apoi punem o parte din crema alba+bucati de ananas.La fel procedam si cu urmatorul disc si strat de crema+bucati de ananas.
Deasupra punem glazura de ciocolata ,iar cu ajutorul cremei albe formam cercuri albe(vezi foto 3),apoi cu ajutorul varfului unui cutit trasam linii incepand din centru tortului(vezi foto 4).
Se formeaza un frumos decor panza de paianjen.