Tort cu ciocolata si nuca de cocos

de laura_n in Torturi, 5 Ian 2014 | 5811 vizualizari

 

A fost pregatit pentru trecerea dintre ani. Nimic deosebit ca si aspect, dar delicios, chiar delicios si un pic prea dulce pentru gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 400 gr faina
  • 1 praf copt
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 2 cani lapte
  • 1 cana ulei
  • 3 lg cacao
  • pt sirop
  • 3 lg zahar
  • 500 ml apa
  • pt creme
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana lichida
  • 150 gr nuca cocos
  • 1 cutie mascarpone
  • 50 ml lichior cocos
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • pt ornat
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • nuca cocos
  • drajeuri colorate
  • fulgi ciocolata amaruie
  • banuti de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca de cocos:

Pornim cuptorul, intrucat blatul se face rapid.

Intr-un vas, am amestecat ouale, uleiul, zaharul si laptele. Am adaugat faina cu praful de copt si am amestecat cat sa se omogenizeze. 

Am pregatit o forma rotunda cu hartie de copt si am turnat compozitia, oprind cateva linguri. In restul de compozitie pastrata, am adaugat cacaoa si am amestecat bine. Am turnat restul peste compozitia din forma, amestecand usor cu un bat de frigaruie, cat sa se marmoreze usor.

Am pus la copt, la foc mediu, cam 40 minute. Am scos, am lasat la racit.

Intre timp, am pus la caramelizat intr-un vas, zaharul si cand s-a topit, am adaugat toata apa deodata, lasand sa sfaraie si amestecand continuu ca sa se topeasca la loc zaharul, obtinand astfel un sirop de caramel. Am luat de pe foc si am lasat sa se raceasca.

 Smantana lichida am pus-o baie de aburi, sa se incalzeasca si cand s-a infierbantat, am luat-o de pe foc si am adaugat ciocolata bucati, amestecand continuu sa se topeasca. Am dat deoparte la rece. Dupa ce s-a racit complet, am bagat mixerul in functiune, mixand-o foarte bine, apoi am adaugat un sfert din branza mascarpone si am omogenizat bine. Am dat la rece.

Untul cu zaharul pudra l-am mixat spuma si apoi am adaugat treptat, trei sferturi din branza mascarpone si lichiorul de cocos. La sfarsit, am adaugat nuca de cocos. A iesit o crema excelenta pe care am dat-o la rece.

Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in trei straturi aproximativ egale, fiecare cu cate un contrast de culori alb negru.

In aceeasi forma de copt, am asezat primul strat de sus, l-am insiropat cu sosul caramel, am adaugat toata crema mascarpone cu cocos. Am asezat al doilea strat de blat insiropat, apoi crema de ciocolata si la sfarsit, ultimul strat de blat insiropat. Am dat la rece pana a doua zi.

A doua zi, am desfacut inelul formei de copt, am topit ciocolata cu lapte si am turnat usor peste blatul rece. Am ornat cu nuca de cocos si fulgi de ciocolata, drajeuri colorate si banuti de ciocolata.

Este un tort excelent, satios si foarte caloric.

TIPS-URI

1

ingredientele costaaaaa :))))

2

cred ca ar merge si recomand o cantitate mai mica de zahar, insa depinde de gustul fiecaruia. eu prefer muraturile :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Alexandra Burz 1

16.01.2014, 22:50

simona72 1

17.01.2014, 17:13

super delicios!

Micutza Luana 1

17.01.2014, 19:44

cicocolataaaaaaaaaaaa prezentaaa :

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura