Tort padurea neagra

de ela in Torturi, 2 Ian 2010 | 6997 vizualizari

 

putin altfel decat cel dupa care este facut

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 230gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 20gr-jumatate plic-budinca cacao
  • un plic praf copt
  • 1kg frisca
  • 150gr ciocolata amaruie sau fulgi ciocolata din comert
  • Ptcrema  si ornare:
  • un borcan compot visine fara samburi750gr
  • 3 lingurite amidon
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic intaritor frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padurea neagra:

Reteta de AICI m-a inspirat in acest tort.

Se pun la scurs visinele.Se separa albusurile si se mixeaza cu un praf de sare,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa,praful debudinca si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina.Se coace 20min la cuptor,se scoate si se lasa la racit.Cand blatul este rece se taie in trei,se insiropeaza cu putina zeama de compot.Deasupra primelor doua blaturi se pun visinele.Se dizolva amidonul cu 3lingurite zeama de compot,restul de zeama se pune cu zaharul vanilat intr-un vas si se da un clocot,se ia vasul de pe foc si se lasa la racit dpa care se repartizeaza pe visinele de pe cele doua blaturi.Vvne un blat,sosul visine,frisca batuta cu un intaritor de frisca si amestecata cu fulgi de ciocolata,inca un blat cu sos,visine si frisca si ultimul blat uns cu frisca si stropit cu fulgi de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ela 1

02.01.2010, 16:45

aveti reteta pt tortul padurea neagra,TEO

ela 1

02.01.2010, 16:47

ARATA BINE SI IN INTERIOR DAR NU AM POZE.Nu iti va parea rau daca il faci e bun,nu te saturi de el

Teo 1

02.01.2010, 16:55

stii,Ela,dupa ce vezi felia ,atunci iti ploua in gura.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nougat glacé cu sos caramel