Tort "Padurea Neagra"

de Criss in Torturi, 9 Mar 2011 | 5353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -6 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -2 liinguri cacao
  • Jeleu de visine:
  • -500 g visine
  • -1 budinca vanilie
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa  
  • Pentru umplut
  • -500 ml frisca (plus 200 pentru ornat)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea Neagra":

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in trei parti egale. Sau daca vreiti sa aveti trei foi perfecte,impartiti aluatul in 3 parti egale si coaceti separat blaturile.

Pentru umplut blaturile avem nevoie de 500 ml frisca (plus 200 ml si pentru ornat) si 1 kg de visine . (eu am avut doua pungi de visine in congelator, dar nu stiu exact cantitatea) Din jumatate de kg visine vom face un jeleu de visine iar restul le vom pune peste frisca.

Pentru jeleul de visine:

Se amesteca visinele cu zaharul, peste ele se toarna praful de budinca diluat cu apa si se fierbe jeleul la foc mic.
Blaturile se insiropeaza cu visinata amestecata cu siropul lasat de visine si cu putin zahar, dupa gust. Peste primul blat insiropat se pune o treime din jeleu. Peste jeleu se pune un strat de frisca batuta si visine . Apoi urmatorul blat si procedam la fel si apoi ultimul blat. Tortul se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra sau se poate orna dupa imaginatie. Eu am topit 150 g ciocolata neagra, amaruie si am desenat pe hartie de copt niste inimioare si "copaci" :), daca tot e padurea neagra.


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea Neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher