Este un tort foarte simplu de preparat,mai mult este de decorat,am facut acest tort cu ocazia cursului meu de cake design,super curs vreau sa zic,m-am gandit la voi si abia asteptam sa postez reteta si cum l-am facut.Sper sa va placa,este un tort nemaipomenit de bun si moale,nu are nevoie de sirop sau altceva,nici crema,este asa de moale,se topeste tot in gura,super bun,sper sa faceti si voi,va pup cu drag
Foarte simplu:
-Se adauga faina si cea cu praf de copt,cacaoa,toate date prin sita si ouale cu zaharul batute spuma,coaja de portocala rasa.Se gusta putin si daca vrem putem pune inca putin zahar c-am 50 gr,depinde de gusturile fiecaruia,mai dulce sau mai amar
-Se pune intr-o forma inalta de tort unsa cu unt si tapetata si cu hartie de copt taiata rotund si in fasie lunga pentru bordul lateral.
-Se coace in cuptor la 170 grade pentu o ora aproape,nu se face neaparat proba cu betisorul pentru ca in interior este moale.
-Pentru ganache de ciocolata facem asa:
-Punem ciocolata pe baie de aburi pana se topeste foarte bine,adaugam si frisca lichida,amestecam foarte bine,adaugam si putina aroma daca vrem si lasam la racit,trebuie sa rezulte o compozitie ca si de nutella.
-Dupa ce se raceste foarte bine tortul,se poate acoperi cu ganache de ciocolata uns foarte bine si egal.
Se intinde si pasta de zahar cu sucitorul si cu putin zahar pudra pana ajunge la o grosime de jumate de centimetru,nu prea subtire,se acopera tortul,se taie exesul de pasta de zahar si decoram cu trandafiri cu colorant alimentar verde perlat,frunze verzi si bord cu trandafirasi mici,reteta pastei de zahar am postat-o.
o precizare:pasta de zahar poate fi si cu aroma de vanilie,dar nu se mananca daca avem probleme cu diabetul sau dieta etc,o lasam doar de frumusete!
Eu am mancat si pasta de zahar ca doar nu era multa pe felioara mea,e super buna ca si bomboanele cu zahar moi,se potriveste de minune cu interiorul!