Tort Mos Craciun

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Dec 2010 | 8048 vizualizari

 

Fie ca sarbatoarea sfanta a Craciunului sa va umple casa de dragoste, lumina, fericire si liniste sufleteasca! CRACIUN FERICIT TUTUROR!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • pt crema:
  • 1 plic crema de vanilie dr oetcker
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml frisca
  • un compot piersici
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mos Craciun:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf desare, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile, faina, praful de copt, esenta si cacaoa.

Pregatim crema conform instructiunilor de pe pachet.

Batem frisca spuma.

Amestecam crema cu frisca.

Taiem blatul in 2 , il insiropam cu zeama de la compotul de piersici.

Punem un strat de crema, apoi piersicile taiate cubulete, inca un strat de crema, al 2-lea blat, pe c are il insiropam , crema si incercam sa-l decoram cu frisca in forma de mos craciun( al meu nu e tocmai unul reusi, insa m-am straduit)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra

pe 01.11 la 17:28

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

pe 01.11 la 10:09

Chec cu nutella - Un desert delicios și ușor de făcut

pe 01.11 la 09:18

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]