Acest tort l-am pregatit pt nepotelul nostru Raducu.
L-am inscris in concurs, dar m-am trezit ca nu l-am adaugat la retete si m-am gandit ca i-ar sta bine printre ele.
Pasul 1:
este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam praful de budinca cu 100 ml lapte rece, amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte(300 ml) se pune la fiert cu zaharul si vanilia, cand fierbe adaugam praful de budinca dizolvat, fierbem la foc incet, amestecand continuu sa nu se prinda. Cand budinca s-a ingrosat foarte bine, stingem focul si lasam la racit. Tot acum preparam si siropul, sa aibe timp sa se raceasca: Fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul, luam de pe foc, adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca.
Pasul 2: preparam blatul.
Separam albusurile de galbenusuri. Intrun bol batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul amestecat cu praful de copr si vanilia, continuam baterea pana la topirea cristalele de zahar, adaugam galbenusurile si la urma faina, omogenizam bine. Scoateti din compozitia de blat 3 linguri compozitie si le amestecati cu 2 lingurite de cacao. Asezam compozitia de blat intro tava rotunda, unsa si tapetata deja, adaugam si compozitia cu cacao in centru, cu o furculita miscam blatul cu cacao in toate directiile, sa obtinem un blat marmorat(nu e obligatoriu, se poate face blatul si simplu). Dam tava la copt, intrun cuptor preincalzit deja. Lasam la copt 20-25 minute, asta depinde de cuptor, la mine cam acesta e timpul de coacere. Scoatem blatul, dupa racire ii dam forma unui ou, decupand putin din el, apoi il taiem in 2 bucati.
Pasul 3: amestecam budinca racita cu untul si e gata crema.
Pasul 4: asezam blatul pe platou, insiropam blatul, il umplem la mijloc cu creama.
Pasul 5: preparam glazura de ciocolata din cele 2 cuburi mari de ciocolata, apa, margarina si imbracam imediat tortul cu aceasta glazura.
Pasul 6: batem frisca cu vanilia, intaritorul si colorantul, apoi o asezam pe tort acolo unde ar trebui sa fie aripile. Suntem atenti ca parte din care am taiat putin din blat, sa fie capul mamarutei, acesta ramane doar glazurat cu ciocolata. Avem grija la repartizarea stratului de frisca sa nu punem in zona capului si sa lasam un spatiu intre cele 2 aripi. Punem ochisori din bombonele si bulinute pe aripi, iar in jurul mamarutei presarati nuca de cocos colorata.