Desert tort cu ciocolata si zmeura

de -Licurici- in Torturi, 22 Iul 2018 | 4159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru un blat (18 cm): - se fac 2 blaturi
    • 3 oua;
    • 3 linguri de zahar tos;
    • 2 linguri lapte;
    • 3 linguri cu varf faina;
    • 1 lingura cu varf cacao;
    • 1 lingura ulei;
    • 1/2 plic praf de copt Dr. Oetker;
    • 1 lingurita esenta naturala vanilie de Madagascar Dr. Oetker;
    • 1 lingurita coaja de lamaie Finesse Dr. Oetker;
  • Pentru crema de ciocolata:
    • 400 ml frisca lichida;
    • 350 g ciocolata cu 51% cacao;
    • 500 g crema mascarpone;
    • 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker.
  • Sirop: 300 ml apa + 4-5 linguri sirop de zmeura.
  • Gem de zmeura;
  • Zmeura proaspata.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si zmeura:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.

Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.

Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18 cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.

Se pregatesc doua blaturi.

Pentru crema, frisca lichida se amesteca cu ciocolata maruntita si se baga la microunde, 1-2 min. Se amesteca bine, iar daca nu s-a topit complet, se mai introduce cateva secunde in cuptor.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata topita (nu trebuie sa fie fiebinte).

Crema se baga la frigider, 20 min, apoi se scoate si se mixeaza pana se intareste.

Asamblare: Blaturile se taie in 2 sau in 3, depinde cat vreti sa fie de grose si se asambleaza in forma de tort. Fiind forma scurta, am folosit o extensie din hartie de copt (am taiat o foaie de copt in 4, apoi am pus fiecare bucata in forma; bucatile de hartie trebuie sa se suprapuna).

Fiecare felie de blat se insiropeaza, se unge cu gem de zmeura, apoi se pune crema si bucati de zmeura proaspata.

Se opreste putina crema pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu fara oua si fara cafea