Acest tort face parte din categoria primelor facute cu mere,este un tort rustic dar fraged si tare imbatator de la lichior,foarte bun,deci va indemn sa faceti si voi cand aveti cateva mere in casa!
Este rapid tare. Batem bine oul cu 150 gr zahar pana devine spumos si cu un praf de sare, apoi adaugam coaja de lamaie, vanilia, faina cernuta cu amidonul si praful de copt. Alternand adaugam si lichiorul de mandarine sau romul, apoi merele taiate felioare, macul, stafidele inmuiate, prunele taiate bucatele mici, semintele, pinoli,etc. Se mai pot adauga si nuci sau alune maruntite. Devine un aluat ca la maia cu fructe.
Tapetam o forma mica de 18 sau 20 cm diametru latime si turnam compozitia. Pudram cu zahar pudra deaspura si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea, dar e sigur gata in 45 de minute
Deci lasam la racit, daca mai vrem putem sa mai pudram odata si servim. Daca servim calda ne imbatam de la lichior si bineinteles daca nu santem obisnuite sa bem. Rece se simte mai putin lichiorul si e si mai bun dupa mine. Deci, pofta mare!