Am vazut ca multe fete dragi mie au preparat acest desert si a fost foarte laudat. Asa ca ...l-am testat si eu , dar cu o mica diferenta.Lingurita cu ness nu am pus-o in blat ci in crema. Si uitati ce a iesit.
Pentru blat oul il mixam bine cu un praf de sare apoi adaugam pe rand ingredientele celelalte si amestecam bine sa se omogenizeze.
Dam deoparte compozitia si preparam crema.
Ouale intregi le mixam bine cu zaharul, adaugam esenta de vanilie, nessul si laptele apoi le lasam deoparte.
Intr-o oala cu diametrul de 21 cm caramelizam zaharul la foc foarte mic ca sa nu se arda. Cand este gata rotim oala sa acopere si peretii si lasam la racit.
Dupa ce acesta s-a intarit rasturnam peste caramel compozitia de oua( crema) si imediat in centru oalei compozitia de blat.
Nu va faceti griji daca observati ca se duce la fundul vasului compozitia de blat.Asa trebuie sa fie.Ea se va ridica in timpul coacerii.
Dam oala la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 40 de minute.
Timpul de coacere poate varia in functie de marimea oalei.Pentru siguranta faceti testul scobitoarei:daca iese curata inseamna ca s-a copt prajitura.
Cand tortul este copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in oala.
Dupa ce este rece , cu o miscare ferma il rasturnam pe platoul de servire si il dam la rece pentru cateva ore.
Fiecare il orneaza dupa preferinta.
Pofta mare !
1
Merge foarte bine servit alaturi de un glob de inghetata si frisca...