Tort pentru Paste

de angyb in Torturi, 10 Apr 2012 | 5028 vizualizari

 

Sursele mele de inspiratie pt.blat Miha iar pt.crema Diaconita. MULTUMESC la amandoua o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150g faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 2 lg de cacao
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg de amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 200g ciocolata alba
  • 350 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 lg. de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 150 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Paste:

Blatul: Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Separat amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugati ciocolata impreuna cu untul, faina ,drojdia si cacao . Amestecati bine dupa care adaugati albusurile batute spuma amestecand de sus in jos. Turnati intr-o tava cu funt detasabil unsa cu unt si faina alba(sau cu hartie de copt). Dati la cuptor preincalzit 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: Radem cicolata alba prin razatoarea mica. Ciocolata cu lapte o taiem aschi cu un cutit. Gelatina o punem la hidratat cu un pic de apa. Galbenusurile le amestecam cu amidonul si zaharul adaugam laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Dam la foc mic pana cand devine o budinca. Luam craticioara de pe foc lasam sa se raceasca un pic si adaugam gelatina amestecand bine dupa care adaugam ciocolata alba. Lasam sa se raceasca bine dupa care adaugam frisca batuta spuma si aschile de ciocolata.

Asamblarea: Taiati blatul in trei . Primul blat+sirop (puneti pe foc apa impreuna cu zaharul si esenta de rom pana cand zaharul este topit) +crema ,blat 2+sirop+crema ,blatul 3

Pt.decor:Topiti ciocolata pe baie de abur impreuna cu laptele ,turnati peste tort. Bateti frisca spuma turnati intr-un pos si decorati dupa placere. Pt.cosulet:Din aluatul pt.blat am copt separat intr-o forma pt. briose si l-am decorat cu ciocolata plastica.( http://www.bucataras.ro/retete/flori-de-ciocolata-28542.html )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu migdale, crema de lapte si ganache