Un tort facut dupa imaginatia si posibilitatile mele, dupa ce am ratat o reteta.
Blat:
Insiropare:
Crema:
Ornat:
Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul.
Se amesteca cele doua compozitii. Faina amestecata cu praful de copt si cacaua se adauga treptat. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da cuptor pentru 30-35 de min, la foc mediu.
Se lasa blatul sa se raceasca. Se taie in doua blatul si se insiropeaza. Se lasa cateva ore si apoi se orneaza.
Pentru sirop am pus apa cu zaharul la fiert, cand a inceput sa se lege, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Am mixat frisca pana s-a intarit. Am dat-o la frigider pentru cateva ore. Crema de branza am amestecat-o cu o parte din frisca si zaharul pudra. Am pus crema si portocala taiata in bucatele intre blaturi. Am pus al doilea blat si am insiropat. Peste inima din centru am pus cateva linguri din crema amestecata cu o lingura de cacao, iar pe margini cu frisca.
L-am lasat la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
1
Pentru ornat am taiat bastonase After Eight