Tort iepuras

de cristina_irina in Torturi, 9 Mai 2013 | 4966 vizualizari

 

Potrivit pentru Sarbatorile Pascale!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 8linguri de faina
  • 8linguri de apa
  • 3 sticlute deesenta de rom
  • crema instant de ciocolata cu rom
  • 250 ml de lapte
  • o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort iepuras:

Se face foarte rapid si simplu :4 albusuri batute spuma cu 8 linguri de zahar.

separat galbenusurile cu un pachet de praf de copt,coaja de la o lamaie rasa. 2 pliculete de zahar vanilat(dupa gust),8 linguri de apa,si 8 linguri de faina se amesteca pana formeaza o compozitie ca o smantana.

cu grija se toarna albusul peste compozitie si se amesteca usor sa nu se sparga bulele.

Se toarna in forma partea alba. se retine un sfert din compozitie pe care se toarna cacao care se rastoarna peste compozitia alba in spirala...cu o lingura se scoate din interior spre exterior compozitia, culorile sa se intrepatrunda...

.Acesta compozitie de pandispan poate fi presarata si cu stafide sau visine sau bucati de mere,depinde ce-ti doresti sa faci.

La cuptorul cu microunde se face in 10 min. la un cuptor normal cam 30 de minute.

Blatul se  insiropeaza cu esenta de rom.

Se prepara crema instant de ciocolata .Se portioneaza blatul in 3 bucati.

Din capac, pe lateral se confectioneaza urechile si mijlocul ramas are forma de fundita..

Se umplu cele 2 blaturi ramase ori cu frisca, ori cu crema de ciocolata apoi se imbraca cu crema de ciocolata si se deseneaza cu un cutit forma capului de iepure ca in foto.

Se orneaza pe langa cu fructe sau jeleuri.

Se poate inlocui crema instant cu o budinca de ciocolata sau o crema fiarta de cacao

Daca iepurasul vreti sa fie alb se imbraca cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort iepuras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
La multi ani, iepuras de un anisor!