Un tort facut cu drag, pentru botezul "finutului" nostru Andrei. O combinatie placuta intre scortisoara, afine si menta...
Blat 1:
Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute
Blat 2:
Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata si praful de copt.Punem si esenta de vanilie. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.
Blat 3:
Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Punem si esenta de rom. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.
Crema 1:
Miixam crema de ALmete cu untul moale pana obtinem o crema pufoasa; punem zaharul,scortisoara si esenta de vanilie si amestecam usor.
Crema 2:
Dupa ce preparam dulceata -jeleu o lasam sa se racesca complet; intre timp batem frisca cu intaritorul, apoi vom amesteca cu dulceata-jeleu.
Crema 3:
Punem laptele pe foc impreuna cu menta proaspata si fierbem ca la ceai, apoi puenm o farfurie deasupra si mai lasam sa infuzeze vreo 20 minute.Scoatem frunzele de menta, adaugam amidonul si zahar dupa gust si punem la foc pana se ingroasa ca o budinca. Dupa infuzare, laptele se coloreaza in verde; daca se doreste culoarea mai intensa se mai poate adauga colorant Wilton verde - eu am pus un varf de scobitoare dupa ce s-a facut budinca .Lasam budinca la racit, apoi o amestecam cu frisca batuta bine impreuna cu intaritorul de frisca.Culoarea finala a cremei a fost un vernil pal.
Pana am asamblat tortul, cremele au stat la frigider.
Asamblare:
Peste blatul cu nuca am pus crema de almete cu scortisoara,apoi urmeaza baltul de vanilie si crema de afine, iar ultimul se pune blatul de cacao cu crema de menta, cu care am ibracat si marginile tortului.
Am topit ciocolata la microunde si am trasat modelul la intamplare :) nu inainte de a monta ursuletul Andrei .
La final am decorat cu jeleuri ursuleti.