Compot de piersici

de Ina in Sirop / Compot, 24 Sep 2014 | 6311 vizualizari

 

Pentru ca si anul acesta am avut recolta bogata de piersici mari si extrem de aromate, am ales sa le folosesc si la prepararea acestui compot cu vanilie si lamaie .
Rezultatul ? Incercati si va veti convinge!

 

INGREDIENTE

  • piersici cu pulpa tare, nu foarte coapte
  • 2,5 linguri zahar pentru fiecare borcan de 800 g
  • 2-3 picaturi extract de vanilie pentru fiecare borcan
  • 1 lingurita zeama de lamaie pentru fiecare borcan
  • apa
  • borcane de 800 g
  • capace noi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Piersicile se spala  si se curata de puf , apoi se taie in jumatate sau sfert, in functie de cat de mari sunt. Samburii se indeparteaza. 

Feliile de piersica se aseaza in borcane spalate si bine uscate, sterilizate. ( Eu le-am sterilizat in cuptorul cu microunde ) 

Peste feliile de piersici adaugam zaharul , 2-3 picaturi de extract de vanilie si o lingurita cu zeama de lamaie, apoi completam cu apa pana umplem borcanul.

Capacele se fixeaza pe borcane dupa ce  le tinem 2 minute in apa clocotita , pentru ca partea cauciucata sa faca priza mai bine de buza borcanului .

Asezam borcanele intr-o oala in care am pus 3-4 hartii de ziar sau un prosop , nu inainte de a le agita de 3-4 ori pentru a se topi zaharul . Adaugam apa in oala pana ce aceasta ajunge la umarul borcanelor, aproape de capac.

Fierbem compotul cca 20 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca odata cu apa . Cand apa s-a racit, putem scoate borcanele si le putem depozita in camara sau beci.

TIPS-URI

1

Daca piersicile nu sunt foarte dulci, puteti creste cantitatea de zahar la borcan

2

Feliile din compot pot fi folosite la decorarea tartelor si a prajiturilor, in general

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ade200 1

25.09.2014, 07:34

Unde se găsește extract de vanilie?

anca_rm 1

25.09.2014, 09:50

hmmm ce bune vor fi la iarna

Rocsi 1

25.09.2014, 21:11

Mmm, ce aromat este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici