Crema fiartă de ciocolată este fină și catifelată, cu gust intens de cacao, ideală pentru umplerea și decorarea prăjiturilor, torturilor, biscuiților și a altor dulciuri de casă. Are o textură cremoasă și stabilă, se întinde ușor și își păstrează bine forma după răcire, fiind perfectă atât pentru straturi, cât și pentru glazurare.
Pentru a pregăti această Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi, am folosit următoarele ingrediente: gălbenușuri, lapte, zahăr, cacao, amidon, ciocolată și unt.
Cum se prepara Crema fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi:
Într-un bol, pune gălbenușurile, un praf de sare, zahărul, esența de vanilie, cacaua și amidonul. Amestecă bine până la omogenizare. Încorporează puțin lapte ca să poți subția amestecul de ouă.
Pune laptele la încălzit într-o cratiță, apoi încorporează compoziția de ouă. Lasă la fiert, la foc mic, amestecând continuu până când începe să se îngroașe.
În momentul în care crema capătă consistență și e fiartă, adaugă ciocolata și amestecă până se omogenizează. Încorporează untul și amestecă din nou. Crema obținută trebuie să fie lucioasă, densă și omogenă.
Acoperă crema cu o folie alimentară și pune-o la rece până în momentul folosirii.
Este delicioasă și potrivită pentru prăjituri cu foi, biscuiți și alte deserturi.