Acesta este cel mai bun tort pe care poti sa il faci vara. Este usor de preparat si combinatia de bezea cu frisca si fructe de padure e perfecta.
Reteta am gasit-o la un bucatar irlandez, Donal.
Se bat ouale spuma, cu mixerul. Cand spuma este intarita se adauga pe rind zaharul, continuand sa amestecati. Adaugati faina de malai si otetul si amestecati inca odata.
Incalziti cuptorul la 150 C / treapta 2 pentru cuptor pe gaz.
Puneti hartie de copt in 2 tavi, si desenati 2 cercuri pe hartiile de copt, unul mai mic decat celalalt, si pe urma umpleti cercurile cu albusul de ou. Inainte sa turnati compozitia in tava, dati hartia cu putin unt si faina, pentru a fi siguri ca nu se va lipi. Puteti introduce ambele tavi in cuptor lasand spatiu intre ele. Dupa 45 min. sunt gata. Daca mai e nevoie tava care a fost in partea de jos puteti sa o mai lasati cateva minute. Lasati-le la racit.
Bateti frisca pana cand e tare. Pregatiti platoul pe care veti pune tortul, si asezati primul blat de bezea pe urma puneti jumatate din frisca si intindeti-o pe toata suprafata blatului, puneti si al doilea blat de bezea si restul de frisca terminand cu fructele de padure.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal:
http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html