pt blat:
pt crema:
pt sirop:
pt decor:
Facem blatul:
batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa calduta timp de 15-20 de min pana se umfla bine,apoi adaugam in ploaie faina cernuta si cacao.
amestecam de jos in sus ca sa nu se desumfle.
dam la cuptorul preancalzit la180° timp de 20-25 de min(pt siguranta facem proba cu scobitoarea).
cand e gata il scoatem si il lasam la racit.
intre timp pregatim crema:
punem mascarpone si nutella intr-un vas mai mare si amestecam cu mixerul,apoi putin cate putin adaugam frisca.
amestecam bine pana devine omogena.
Siropul:
punem zaharul cu apa pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul,iar cand dam deoparte punem romul si lasam sa se raceasca.
Cand avem totul pregatit ne apucam de asamblat:
taiem blatul in 2 si insiropam prima parte,peste care vom pune crema,deasupra punem cealalta parte pe care o insiropam.
batem frisca cu cele 4-5 linguri de nutella,cu care acoperim tortul.
folosim pt decor alunele maruntite si frisca ramasa.(sau ceea ce dorim)