Tort cu nutella

de lilik in Torturi, 12 Dec 2010 | 13023 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri apa calduta
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 1 praf de sare
  • cacao cat vrem de colorat

pt crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 400 gr nutella
  • 100 ml frisca lichida

pt sirop:

  • 350 ml apa
  • 3-4  linguri de zahar
  • esenta rom

pt decor:

  • 400 ml frisca lichida
  • 4-5 linguri nutella
  • alune de padure maruntite
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nutella:

Facem blatul:

batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa calduta timp de 15-20 de min pana se umfla bine,apoi adaugam in ploaie faina cernuta si cacao.

amestecam de jos in sus ca sa nu se desumfle.

dam la cuptorul preancalzit la180° timp de 20-25 de min(pt siguranta facem proba cu scobitoarea).

cand e gata il scoatem si il lasam la racit.

intre timp pregatim crema:

punem mascarpone si nutella intr-un vas mai mare si amestecam cu mixerul,apoi putin cate putin adaugam frisca.

amestecam bine pana devine omogena.

Siropul:

punem zaharul cu apa pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul,iar cand dam deoparte punem romul si lasam sa se raceasca.

Cand avem totul pregatit ne apucam de asamblat:

taiem blatul in 2 si insiropam prima parte,peste care vom pune crema,deasupra punem cealalta parte pe care o insiropam.

batem frisca cu cele 4-5 linguri de nutella,cu care acoperim tortul.

folosim pt decor alunele maruntite si frisca ramasa.(sau ceea ce dorim)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si fructe