Tort Amandina de ocazie

de Toamna07 in Torturi, 27 Apr 2012 | 8881 vizualizari

 

Acest tort l-am facut de ziua de nastere a nasei mele si pe langa faptul ca am muncit enorm, a iesit superb iar la gust a fost...amandina insiropata !

 

INGREDIENTE

  • Pentru acest tort avem nevoie de o forma inalta din care sa rezulte un blat taiat in 3 
  • Pregatim un blat inalt de amandina din:
  • 9 oua
  • 500 gr. de zahar
  • 50 ml. de apa
  • 50 ml. de ulei
  • 4 linguri jumatate de cacao
  • 300 gr faina de buna calitate
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • Ingrediente pentru sirop :
  • 750 ml. de apa
  • 375 gr. de zahar
  • 5 plicuri de cappucino ciocolata
  • 5-6 fiole de rom
  • Ingrediente pentru crema :
  • 4 galbenusuri mari
  • 200 gr. de zahar farin vanilat
  • 1 si 1/2 margarina rama
  • 6 linguri cacao
  • 4-5 fiole rom
  • Pentru decor :
  • 3 plicuri de glazura Dr.Oetker
  • cocos
  • trandafiri din martipan sau sugus
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina de ocazie:

Pregatim blatul:

Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula, de sus in jos. Adaugam faina cernuta, amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia intr-o tava inalta si tapetata bine. Dam la cuptor cel putin 30 min si facem testul scobitoarea.

Pregatim siropul caramelizat

Se pune zaharul la topit impreuna cu 2 linguri de apa pana se caramelizeaza si punem restul de apa incalzita. Lasam la fiert pana se topeste zaharul si adaugam cappucino. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca

Pregatim crema:

Margarina la temperatura camerei o frecam pana devine ca o crema subtire ,adaugam zaharul farin si mixam bine.Punem si cacaoa , galbenusurile si romul; mixam.Este extrem de aromata !

Taiem blatul rece ,il taiem in 3 felii si incepem sa insiropam prima parte destul de bine ,adaugam crema si repetam operatiunea pana la ultimul strat pe care-l insiropam .Dam tortul la rece pentru 4-5 ore .Se glazureaza cu glazura facuta in casa ,glazura la plic dr.oetker ...

Daca doriti sa pregatiti acest tort ,asa cum il vedeti in poza trebuie sa formati trandafiri din martipan sau caramele sugus. Se ia o caramea ,se rupe in bucatele mici,se aseaza intre folie de plastic si se intinde cu sucitorul pana se f-za petale care alcatuiesc floarea. Este o munca colosala dar rezultatul este...!

Succes .


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina de ocazie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Toamna07 1

04.05.2012, 23:38

Multumesc din suflet!Sunteti grozave!

Valclaudia 1

10.10.2013, 19:21

ce minunatie!

Toamna07 1

14.10.2013, 17:35

Multumesc ,Valclaudia !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort amandina, cu afine