Tort de orez cu piept de pui

de Rahela Velicu in Retete Delikat, 11 Iul 2018 | 2187 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 3-4 rosii
  • 100 g pastai verzi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana de orez
  • 1 lingura de condiment pentru pui de la Delikat
  • 2 linguri de ulei
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de orez cu piept de pui:

Taiem pieptul de pui cubulete, il amestecam cu condimentul pentru pui de la delikat ( il puteti inlocui cu sare, ardei boia dulce, ardei boia iute si piper) si il punem la prajit in ulei incins.

Intre timp, taiem pastaile, feliem dovlecelul si le punem separat la fiert pentru 15-20 de minute.

Ceapa, ardeiul si morcovul le taiem marunt si le prajim in uleiul in care am prajit carnea. Eu am mai adaugat 2 linguri de ulei ca imi ramasese prea putin. Adaugam orezul, 1 cana de apa, sare si piper si lasam la fiert. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca si mai adaugam apa. Lasam pe foc pana cand orezul este fiert si scade suficient, apoi adaugam pastaile fierte.

Ungem o tava sau o cratita cu peretii detasabili cu ulei, punem orezul si presam usor cu lingura. Adaugam un strat de rosii feliate si dam 12-13 minute la cuptorul incins la 200 de grade C, cat mai aproape de rezistenta de sus (sa se coaca rosiile cat mai repede), apoi presaram patrunjem si marar tocat marunt, apoi  dovlecelul feliat si ultima data pieptul de pui prajit si mai dam 5 minute la cuptor (iar cand este gata, desfacem peretii detasabili ai cratitei).

Noi nu am avut rabdare sa se raceasca si am mancat direct de pe tava.

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui folosit de mine a fost de la un pui de tara, dar merge si din comert.

2

Rosiile coapte ii dau un gust foarte bun, iar dovlecel va sfatuiesc sa puneti mai mult, ii da si acesta un gust...hm...delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de orez cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc la grill