Tort de lamaie

de diana_k in Torturi, 11 Ian 2013 | 3044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 600 ml frisca lichida,
  • sucul de la 2-3 lamai ( dupa gust)
  • Insiropat:
  • 200 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • putin suc de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata,
  • 2-3 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, adaugam treptat zaharul. Cand spuma s-a intarit si nu mai curge de pe paletele mixarului adaugam galbenusurile si mixam pana ce acestea se incorporeaza bine in spuma. Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu o paleta de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt cu diamentru de 26cm. unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem blatul aproximativ 30 de minute la 180 grade C.  Facem testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata din blat inseamna ca e copt. Il lasam la racit apoi il taiem in trei felii.

Crema: Ouale si zaharul le batem cu telul para si le punem la fiert pe baie de aburi. Cat fierbe crema batem incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Crema este gata cand s-a ingrosat bine si se aduna de pe fundul vasului in timpul baterii. O lasam sa se raceasca.  Mixam frisca si adaugam in ea crema racita putin cate putin, turnam si sucul e lamaie. Lamaia intareste frisca foarte mult, asa ca nu exagerati cu mixatul.

Siropul: Apa o punem la fiert cu zaharul Rece adaugam vanilia si o potrivim la gust cu suc de lamaie.

Glazura: Ciocolata rasa o stropim cu laptele si o topim la micounde sau pe baie de aburi.

Asamblare :  Oprim crema pentru ornat. Cea mai drepta felie de blat o folosim pentru partea de sus a tortului. Insiropam blaturile si le ungem cu crema. Glazuram cu ciocolata si ornam dupa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de lamaie si vanilie