Tort de lamaie

de diana_k in Torturi, 11 Ian 2013 | 3322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 12 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 4 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 600 ml frisca lichida,
  • sucul de la 2-3 lamai ( dupa gust)
  • Insiropat:
  • 200 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • putin suc de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata,
  • 2-3 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de lamaie:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, adaugam treptat zaharul. Cand spuma s-a intarit si nu mai curge de pe paletele mixarului adaugam galbenusurile si mixam pana ce acestea se incorporeaza bine in spuma. Adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu o paleta de jos in sus. Turnam compozitia in tava de copt cu diamentru de 26cm. unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem blatul aproximativ 30 de minute la 180 grade C.  Facem testul cu scobitoarea, daca aceasta iese curata din blat inseamna ca e copt. Il lasam la racit apoi il taiem in trei felii.

Crema: Ouale si zaharul le batem cu telul para si le punem la fiert pe baie de aburi. Cat fierbe crema batem incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Crema este gata cand s-a ingrosat bine si se aduna de pe fundul vasului in timpul baterii. O lasam sa se raceasca.  Mixam frisca si adaugam in ea crema racita putin cate putin, turnam si sucul e lamaie. Lamaia intareste frisca foarte mult, asa ca nu exagerati cu mixatul.

Siropul: Apa o punem la fiert cu zaharul Rece adaugam vanilia si o potrivim la gust cu suc de lamaie.

Glazura: Ciocolata rasa o stropim cu laptele si o topim la micounde sau pe baie de aburi.

Asamblare :  Oprim crema pentru ornat. Cea mai drepta felie de blat o folosim pentru partea de sus a tortului. Insiropam blaturile si le ungem cu crema. Glazuram cu ciocolata si ornam dupa placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dukan "Alba ca Zapada"