initial am vrut sa fac o prajitura cu crema de caramel si biscuiti....dar am ajuns la tort :))
Pregatire blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand apa putin cate putin pana se obtine o crema, faina se se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat separat spuna apoi se adauga la amestec. Se pune intr_o tava de 26 de cm hartie de copt, se adauga compozitia si se coace la foc potrivit timp de 35-40 de minute.Se scoate si se lasa la racit.
Pregatire crema de caramel: Se arde zaharul caramel la foc mic pana devine totul lichid, se adauga untul si se amesteca pana la topirea acestuia. Apoi se adauga laptele (am oprit separat 100 ml) si se amesteca pentru a se topi zaharul ramas pe fundul vasului. Pana acesta se topeste se amesteca laptele oprit (100 ml) cu cele 5 linguri de faina, am pus laptele peste faina pentru a nu ramane cocoloase si am amestecat pana sa facut o pasta moale omogena.Cand zaharul dupa fundul vasului este topit adaug pasta din faina si lapte si amestecam continuu pentru a nu se lipi.Las pana se ingroasa.Crema se da la rece!!!
Cat timp am lasat crema de caramel la racit am pregatit si budinca de vanilie.Am preferat sa pun 400 ml de lapte in loc de gramajul scris pe cutie , deoarece am vrut sa fie mai groasa.
Dupa ce blatul, crema de caramel si budinca s-au racit m-am apucat de ornarea tortului...Am impartit blatul in 3!!!Pe primul blat am pus dulceata de capsuni, peste al doilea blat am pus budinca de vanilie si foarte putina crema de caramel. Tortul l-am imbracat in crema de caramel, ornand cu nucile macinate si ciocolata rasa!!!!