Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure

de Rocsi in Torturi, 1 Ian 2016 | 5385 vizualizari

 

La multi ani! Noul An sa va aduca sanatate multa, ca restul le mai facem noi. Multe impliniri frumoase si tot ce e mai bun pe lume, de asta sa aveti parte!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 8 oua
    • 8 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • 5 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 350 ml lapte
    • 2 linguri si 1/2 amidon
    • 500 gr mascarpone
    • 150 gr zahar
    • coaja rasa de la o lamaie mare
    • 5-6 linguri zeama de lamaie
    Pentru caramel:
    • 10 linguri zahar
    • 10 linguri frisca lichida
    • 1 lingura unt
    • o mana alune de padure
    Pentru decor:
    • 200 ml frisca lichida
    • 250 gr smantana de tara
    • 1 lingura zahar pudra
    • bombonele pentru decor
    • bomboane toffiffe
    • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure:

Blatul: Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam uleiul. Punem cacaoa cernuta, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de care, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in 3 boluri, in mod egal. Ungem cu unt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, o tapetam cu hartie de copt. Punem prima parte de compozitie, introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Scoatem prima foaie cand este gata si procedam la fel si cu celelalte doua. Le lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte si amestecam energic. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Invartim continuu cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Luam crema de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o mixam putin, adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. La final adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. Caramelul: Punem intr-o cratita mai groasa zaharul, transferam pe foc pana se caramelizeaza. Adaugam untul, amestecam pana se topeste, apoi turnam frisca lichida. Fierbem caramelul al foc mic 5-6 minute, il tragem de pe foc si il lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie caldut. Alunele le prajim putin intr-o tigaie si le taiem grosier. Tapetam tava in care am copt blaturile cu folie alimentara (sa fie detasabila tava). Asezam primul blat, punem jumatate din caramelul caldut si il intindem, presaram cateva alune. Punem crema, o nivelam, iar blat, caramel, alune, crema, iar blat si restul de crema. Dam tortul la rece 3-4 ore. Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si le mixam pana devin o spuma. Scoatem tortul din tava, il asezam pe un platou. Il imbracam cu frisca, facem cateva moate de frisca, il decoram cu bombenele colorate si bomboane toffiffe. Unde am pus toffiffe, punem cu lingurita putin topping de caramel si il lasam sa se scurga in jos. Il dam la rece 1-2 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie, caramel si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie