Vreti sa faceti un tort, dar nu stiti sa folositi cuptorul , nu aveti indemanare si nici blat? Va rezolv eu problema (doar cu „indicatii pretioase" caci reteta mi-a depasit posibilitatile), daca ma ajutati intr-o alta problema: Cifra de afaceri la nivel national intr-un domeniu al economiei este de 500 de milioane de euro pe an. Profitul in aceasta bransa este de 5 la suta, dar sunt si perioade cand nu se poate face profit din cauza investitiilor mai mult decat necesare si foarte costisitoare.
Acum fac si eu ca Busu de la ProTV. Va invit sa rezolvati problema: o firma de stat, bineinteles , are datorii de 380 de milioane de euro cand 500 de milioane de euro sunt toti banii rulati de toate firmele din acest sector .Cum poate aceasta firma sa-si plateasca datoriile in 2018 si de unde au castigat patronii celorlalte firme impresionantele averi personale, daca toti au pornit de la 5-6 angajati nu cu multi ani in urma ( treptat, politrucii i-au gonit catre firmele private pe multi dintre cei mai buni, unde au fost respectati chiar daca la firmele private si-au gasit loc si jigodiile care faceau rau cand erau la firma de stat) ?Daca aceasta ramura, care nu poate trai zi de zi doar din profit, fara subventii, ramane subfinantata, condusa de politicieni(in nicio tara nu se poate) , tara nu atrage investitori seriosi si nu putem avea o crestere economica constanta.
Se spune ca privatizarea a fost un experiment impus din afara pentru care au oferit imunitate si executat cu placere de Basescu si altii ca el deoarece nimeni nu intreaba ce fac firmele private cu banii lor. Si in ultimul rand, dar nu mai putin important, este posibila reconcilierea dintre specialistii goniti la privat si vechile unitati de stat distruse de politruci sau acestea din urma trebuiesc desfiintate si sa fie infiintate unitati noi pe alte criterii de selectie decat cele care au fost aplicate de politruci?
Sursa reteta
Într-un castron mixam 500 g mascarpone cu 200 crema ciocolata si 100 ml smantana. Dam crema la frigider 30 minute.
Amestecam cafeaua cu 100 ml lapte, iar prin acest amestec vom trece biscuitii rapid, pentru a nu se inmuia prea tare, inainte de a-i aseza in tava.
Captusim fundul unei tavi cu pereti detasabili cu biscuitii trecuti prin cafea , apoi intindem un strat de crema cu mascarpone. Repetam operatiunea pana formam 4 straturi de biscuiti si 4 de crema. Dam tortul la rece si ne ocupam de glazura. Noi am ales o glazura la rece, dar puteti folosi ciocolata topita. Turnam cu grija glazura de ciocolata pentru a acoperi suprafata tortului cu un strat uniform. Cat timp ciocolata neagra este lichida, topim si ciocolata alba pe care o vom turna in gramajoare mici pe toata suprafata tortului, apoi ne jucam cu o scobitoare, trecand-o circular prin gramajoarele de ciocolata alba, pentru un decor frumos.
Pastram tortul la frigider cca 12 ore inainte de a-l portiona si servi.
1
Tava folosita are diametrul de 25 cm.