Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

de xana in Torturi, 14 Aug 2013 | 12810 vizualizari

 

Ieri am implinit 6 ani de casnicie si am facut acest tort, preferatul sotului. Reteta originala e fara frisca, ci doar margarina, iar galbenusurile se pun crude, eu am adaptat-o. E putin migaloasa, dar se merita.

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr de biscuiti(putin dulci)
  • 125 gr margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • cca 400 ml cafea
  • Pentru ornat:
  • 3-4 biscuiti
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha):

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare.

Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se lasa putin la racit.

Frisca si 2 linguri din cafeaua pe care am pregatit-o se pun pe foc si cand s-a ingrosat putin, turnam peste galbenusuri, dar nu toata o data, amestecand fara oprire. Dupa ce am incorporat toata frisca punem din nou pe foc pana cand devine o crema omogena. O transferam pe o farfurie adanca si mai amestecam cu telul 2 minute.

Margarina si restul de zahar se mixeaza pana devine pufoasa, apoi ii adaugam crema de frisca si amestecam bine.

Intr-o forma cu fundul detasabil, incepem montarea: biscuitii, pe rand, se inmoaie rapid in cafeaua calduta apoi se aseaza un strat in forma; urmeaza un strat subtire de crema, apoi altul de biscuiti si tot asa pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de crema. Presuram deasupra biscuiti zdrobiti si ciocolata rasa.

Se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

TIPS-URI

1

Frisca se adauga putin cate putin peste galbenusuri, amestecand mereu, mai ales dupa ce le punem pe amandoua din nou la foc, daca nu vom obtine o omleta cu frisca :)

2

Biscuitii nu trebuie insiropati prea mult in cafea

3

Cafeaua nu o indulcim

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

xana 1

14.08.2013, 13:46

Rocsi 1

14.08.2013, 21:14

La multi ani cu multe bucurii

xana 1

14.08.2013, 22:03

Multumesc, Roxana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti