Tort Castel

de gamilici in Torturi, 27 Mar 2011 | 7317 vizualizari

 

Reteta nu imi apartine,dar cand am dat de ea a fost exact ce cautam.
Ii multumesc Ramonei pt tot !!!!

 

INGREDIENTE

Blaturi :

  • 18 oua;
  • 18 linguri zahar;
  • 18 linguri faina;
  • 3 lingurite praf de copt;
  • apa + zahar pentru insiropat (puteti adauga vanilie sau esenta de fructe)

Crema

  • 750 g visine la borcan;
  • 8 linguri zahar;
  • 8 linguri amidon porumb;
  • 600 g smantana;
  • 6 linguri zahar.

Turnulete :

  • 1 tableta ciocolata alba;
  • 4 linguri lapte;
  • colorant alimentar (orice culoare doriti,eu am folosit albastru);
  • 5 cornete de inghetata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Castel:

Se vor face 2 blaturi, unul ca baza pentru castel, iar din al 2-lea vom pregati baza pentru turnulete.

Blaturi :

1-ul blat :

Din 12 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga12 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 12 linguri faina si 2 lingurite praf de copt.

Al 2-lea blat:

Din 6 oua : Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,pe urma se adauga 6 linguri de zahar ,se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga galbenusurile, apoi 6 linguri faina si 1 lingurita praf de copt.

In timp ce se coc blaturile, pregatim crema astfel:

Separam visinele de zeama. Zeama o punem pe foc cu 8 linguri de zahar.Cand s-a topit zaharul adaugam 8 linguri de amidon si amestecam pana se ingroasa.Visinele se fac piure apoi se adauga la compozitie.Pe urma lasam la racit.

Intre timp pregatim frisca: 600 g smantana + 6 linguri zahar,se bate pana se intareste. Cand s-a racit crema de visine o amestecam cu frisca.

Turnuletel colorate :

Ciocolata se topeste cu 4 linguri de lapte,cand e topita se adauga colorantul.Apoi fiecare turnulet se trece prin ciocolata si se aseaza deoparte.

Asamblare:

Primul blat se taie in doua si se insiropeaza.Se pune crema si deasupra se aseaza partea taiata. Se orneaza cu crema de jur imprejur.(Acesta v-a fi baza castelului).

Din al 2-lea blat decupam 5 bucati cu un pahar si 1 bucata cu un bol (sa fie ceva mai mare decat paharul).Toate bucatile se taie in mijloc si se umplu cu crema.

Bucata mai mare se aseaza pe mijloc si peste ea punem 1 bucata mica.Celelalte 4 bucati se aseaza pe colturile bazei.Se orneaza cu crema de jur-imprejur,iar la urma se pun turnuletele colorate deasupra.

 

 

 

TIPS-URI

1

Alternativ,se poate orna tortul cu frisca ,crema fiind doar pentru umplut.Pentru asta lasati deoparte o parte din crema,de ex 200g pt ornat si 400 pt crema.

2

Turnuletele se pot orna cu bilute colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Castel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema duo de ciocolata, visine si alune pralinate