Tort de afine cu mure

de papabundetot in Torturi, 20 Iul 2014 | 5813 vizualizari

 

Astazi este sarbatoare,este Sfantul Ilie,asa ca,nu puteam lasa sa treaca aceasta zi fara a oferi celor sarbatoriti si un tort.M-am gandit la un tort de afine cu mure,pentru ca vazusem zilele trecute o reteta de blat pe care imi doream sa o incerc,asa ca a fost destul de simplu sa ma decid asupra acestei retete.Piata e plina de afine,de cultura dar si de padure (eu le prefer pe cele de padure) asa ca am profitat si eu de acest fapt si v-am pregatit un delicios tort :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 200 gr oua (4 buc)
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar (tos+vanilat)
  • 200 gr faina
  • Pentru crema:
  • 400 gr afine de padure
  • 2 linguri de zahar vanilat
  • 400 gr iaurt 0% grasimi
  • 6 foi de gelatina
  • mure si frunze de menta pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de afine cu mure:

Blatul: Mi s-a parut tare interesanta aceasta reteta de blat,pentru faptul ca toate cantitatile de ingrediente sunt egale,asa ca,va sfatuiesc ca mai intai sa cantariti ouale (3-4) si in functie de cat cantaresc ele sa stabiliti gramajul celorlalte ingrediente.

Untul la temperatura camerei l-am pus intr-un bol si l-am mixat cu zaharul pana cand s-a format o crema,moale si pufoasa,am adaugat apoi pe rand cate un ou,mixand din nou dupa fiecare si la urma am adaugat faina cate 2-3 linguri odata,mixand de asemenea dupa fiecare adaugare. Blatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si l-am dat la copt la foc mic pana cand a trecut testul cu scobitioarea. Am lasat apoi blatul sa se raceasca complet si am trecut la crema.

Crema: Am pus intr-o craticioara afinele de padure spalate bine,am adaugat peste ele 2 linguri zahar vanilat si le-am pus la foc,unde le-am lasat sa fiarba aproximativ 10 minute.gelatina am inmuiat-o in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi inainte de a stinge focul la afine,am adaugat-o acolo,am amestecat bine si am luat cratita deoparte pentru a se raci putin.Am adaugat peste afine iaurtul,am blenduit bine amestecul pana cand s-au maruntit afinele bine si am obtinut o pasta fina.Am adaugat peste blatul racit,aceasta crema si am dat tortul la firgider cateva ore pentru a se raci si pentru ca gelatina sa isi faca treaba.

Am ornat tortul cu mure,afine si frunze de menta si l-am presarat cu zahar pudra pentru contrast.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de afine cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si capsuni